Isnin, 6 Jun 2011

tempatmu tiada siapa boleh ganti!!! part 2

macam biasa juga..pg sekolah..
hari ada tusyien sejarah..kebetulan hari nie wany pg sekolah dengan member..so,pg sekolah awal la sikit..
sampai je dekat sekolah..pakat dok makan nasi lemak sementara tunggu cikgu sampai..


kami pon masuk la dalam kelas sebab cikgu dah sampaikan..
baru nak start belajar..
tiba2 hphone vibrate bawah meja..
tengok nama...abg yang call..
nak jawab..tapi takot cikgu marah,ye la kami mana boleh bawa hphone pg sekolah..
banyak kali juga la abg call...tak sedap hati juga la masa tu...sabaQ je time 2..
last sekali mungkin abg dah tak larat nak call kot dia send mesej..

"adik,ayah dah tenat dekat hospital."

YA ALLAH..masa 2 air mata je yang berlinang..terus bangun cakap dekat cikgu..pastu cikgu suruh wany balik..
thank cikgu memahami situasi wany..

turun dari class terus call abg suruh dia datang ambik wany dekat sekolah..coz,wany datang sekolah dengan member je tadi..

dalam kereta air mata je menemani wany....abg bawa kereta laju pon dah tak rasa ape pon..dalam fikiran hanya ingat AYAH je...
sampai je hospital,terus call ma tanya ma ada dekat wad mana..ma cakap tingkat 3..
terus ke tingkat 3 cari xjumpa..
call seklai lagi...ma silap bagitau daaa...tingkat 4 laa...
terus ke tingkat 4 dan terus ke katil ayah..

masa tu ayah dah tak sedaQ dah..ada 2/3 orang misi pelatih ada kat situ..tengah tekan ape ntah macam belon 2..untuk bagi bantuan penafasan dekat AYAH...masa nie semua la famly wany ada..
ikut tu doktor nak bawa ayah masuk dalam ICU tapi penuh..
pastu doktor cakap petang nanti nak bawa ayah masuk dalam wad CCU..

kebetulan akak wany kerja dekat situ,so senang sikit la nak minta alat pernafasan 2..disebabkan ICU penuh..doktor hanya bawa alat penafasan tu je dekat ayah..
yang sedihnya dowg ikat tangan ayah..sebab ayah asyik terkejut je..:'(

pastu tengok keadaan ayah dah stabil..ALHAMDULILLAH wany mampu tersenyum sikit...
dalam pkul bope entah wany xingat la..sedara mara pakat datang melawat ayah..

wany pon keluar sat pg kantin cari benda makan..kesian dekat ma xmakan ape lagi..tengah2 beli 2 ma call cepat cikit..ayah tenat nie..
kelam kabut beli makanan terus naik..
sampai je dalam wad..tengok doktor penuh keliling ayah..dowg tutup dengan tirai tak bagi tengok ape yang dowg buat dekat ayah..

paling sedih kami tak sempat nak bagitahu doktor tu supaya jangan (ape ek owg panggil?? yang kena tekan dada 2?)sebab masa nie memang tak ingat ape dah..hanya ingat dekat ayah je..tgok2 doktor dah buat..sangat sedih..sebab ayah ada pesan sebelum dia meninggal dia tak nak doktor buat macam tu dekat dia...

lepas asar ayah mehembus nafas terakhir...masa nie,memang nangis giler la..tak heran orang sekeliling yang tegok..time nie la kena papah ma..takot pesan..{sabar ye ma,ALLAH lebih sayangkan ayah}..


~~BERSAMBUNG~~


4 ulasan:

fRaMe+LenSeS berkata...

adik, abg ada ng adik. sabar tau.. ALLAH ada susunannya buat Ayah, Ma, n Adik. Jadilah anak solehah yang tak berhenti mndoakan Ayah. Moga satu hari nanti, adik bertemu Ayah didalam Taman Syurga. abg mendoakan. :|

kiera'sakura berkata...

sabar sayang...akak fham perasaan wany.. kite sama2 doakan tuk arwah ayah ye.. jgn berhenti berbakti kt ibu bapa walaupun diorang dah xde dengan kita...

Pakcu Sofi berkata...

wany,,,sabar ye

cahaya berkata...

sebenarnya ada benda yang lagi sedih dari nie..tggu la wany sambung nanti naa..^_^