Ahad, 9 September 2012

Sabtu, 11 Ogos 2012

hampir 2 bulan

assalamulaikum..salam sejahtera...

hah...ambik kau...dah dekat 2 bulan tak terbuka blog nie..huhuhu..
sampai terlupa dah dengan blog nie..

kesibukan menyebabkna blog nie terabai begitu jaa...
dengan masalah intenet susah nak dapat dekat tempat stdy..


apa-apa pon wany ucap kan "SELAMAT HARI RAYA ADILFITRI BUAT SEMUA"

jemput yerw datang rumah raya nanti..:)

Isnin, 18 Jun 2012

selamat malam sayang



sayang boboi .:)



dalam kotak tisu pon menjadi boboi nie...hehehe..selesa kot bagi boboi...buat la macam mana pon..
janji boboi happy..:)

boboi sekarang asyik minta makan ayam mentah jaa...
ikan dia tak nak makan..beli makanan untuk kucing..boboi makan sikit jaa...

nampaknya kena beli ayam pulak la dekat boboi bertuah nie..

Jumaat, 15 Jun 2012

ajar boboi panjat pokok

disebabkan boboi nie jenis penakut ada dekat tempat tinggi-tinggi..
so,harinie wany nak buli dia cukup-cukup..
hahahaha


 cium-cium bau pokok...:p


tengok bawah takut kerw boboi...hahaha..


hahahahaha...last2 wany pulak kena marah dengan boboi nie...
takut la tu boboi...:p


cian la pulak...wany ambik letak bawah balik...

tengok-tengok dia pergi cari  tempat nak eyak...
ayoyo boboi...

Khamis, 14 Jun 2012

boboi keluar jalan-jalan

assalamualaikum dan salam sejahtera...

sangkar boboi kecik sangat...malas nak bawa yang besar..huhu..

petang tadi saja je bawa boboi keluar jalan-jalan naik kereta...
dalam kereta tu boboi nie asyik bunyi je nak minta dilepaskan dari sangkar...huhu
sorry ye boboi..kalau bawa keluar dari sangkar lain jadinya nanti..huhu..

bawa boboi g main dekat sawah jerw tadi..hehe..

tak habis2 merayu minta dilepaskan...

time balik boboi nie nak eyak...eeeeeeeeeeeee...
kelam kabut dibuatnya..berhenti tepi jalan tunggu boboi eyak bagi siap dulu..huhu..
rasa macam dah tak nak bawa boboi g jalan-jalan dah lepas nie...huhuhu

dulu boboi nie dah penah eyak dalam kereta...naseb tak kena kaki wany..huhu.. :p



Rabu, 13 Jun 2012

Kolej Komuniti

assalamualaikum dan salam sejahtera....

dari google

setelah 6 bulan bercuti akhirnya dapat juga sambung stdy balik...
dapat surat tawaran dari kolej komuniti bandar darulaman..
dekat ja dari rumah...
alhamdulillah..
dapat pulak kos yang wany minat...suka sangat2..kos sistem komputer dan sokongan...
tapi buat sijil dulu laaa...xpe2 mula balik dari bawah..:)
2 julai nie pg daftar dekat jitra...

Rabu, 30 Mei 2012

yeah!! dapat mainan baru..

boboi sangat happy harinie..coz dia dapat mainan baru...
kalau tak dia asyik main dengan patung rabbit dia jee..:)

punya usaha nak buka untuk ambil bola mainan tu...:)

~~SEKIAN~~

Selasa, 8 Mei 2012

dah botak dah sekarang.

dah 25 hari...
dah naik sekilo dah...dah 4.2kg dah budak tecik....

ha!!kepala budak tecik nie..kena botakka waktu umur dia 7 hari..:)

 bila siang asyik tidur je adik niee...
mak cik buat mcam2 pon adik tak nak bangun yee...
bila pukul 12pagi pandai pulak adik bangun dan terus berjaga yee....

urmmm...rindu pulak mak cik dekat adik....

Rabu, 2 Mei 2012

muhammad abror

rindunya dekat budak tecik nie...
nak cium2 dia lagi...urmmm...
nanti mak cik pg jumpa adik lagi yerw...:)

Sabtu, 21 April 2012

siar-siar di tanam serdang

dah seminggu di relau..
so,harinie berubah angin pulak...
petang nie g lepak-lepak dekat tanaman permainan serdang jaa...
nie gara-gara budak kecik sorang nie laa..
asyik kata boring jaaa duduk dalam rumah..huhuh

kebetulan mama dan abah dia pulak kena pg stdy harinie...
so,wany la kena jaga depa nie..huhu..
xpe laaa...lagipun depa nie kan anak buah wany jugaa..:)

taman permainan dekat serdang..


nie la budak kecik yang ajak keluar..yang cakap boring duduk rumah jaaaa...

Selasa, 17 April 2012

Baby kena kuning

semalam nurse datang rumah dan cakap baby kena kuning...
jadi dia minta kitaorang bawa baby tu pg klinik..

tapi tengok dekat mata tak kuning pon..
urmm...xpe2..kita orang bawa juga harinie....
apa-apa pon jap g baru nak tau keputusan dia macam mana...

Isnin, 16 April 2012

Alhamdulillah...

alhamdulillah....akhirnya hari yang dinanti-nantikan telah pon tiba...

pada 14.04.2012 lahirnya seorang putera dalam keluarga kami...
seberat 3.5kg..

pic xclear..huhuhu..nset murah jee..:p

nama masih dalam pencarian lagi...
mood happy sangat...setelah lama menunggu kehadiran seeorang baby dalam keluarga..(^_^)

pstttt..nie bukan anak wany tau...huhu...nie anak sedara wany jee...

Rabu, 11 April 2012

2 hari ja

assalamualaikum dan salam sejahtera...

waaaaaaaaaa.....sakit laaaa...(ayat ngadu)hihihihihi..
setelah 2 hari keja...terus minta cuti..hahah..buat macam kedai tu hak wany la pulak...
tak tahan la...hari pertama habis lenguh-lenguh bandan...
hari kedua ambik ko...jari melecur terus...
khamis-jumaat ambik cuti..huhu..

ehhh!!!lupa pulak nak cakap wany kerja apa...

nie haa wany kerja dekat sini..
dari google..

kerja sebagai apa???
okeh..kerja sebagai pam minyak....harinie siap kena marah dengan pelanggan lagi...
gara2 lambat isi minyak dekat moto dia...=,=

""pakcik sepatutnya pak cik ucap terima kasih sebab saya tolong isi..nie tak  tau nak marah jaa...kalau pak cik pg kedai lain belum tentu orang nak isi bagi...manusia-manusia..""

Ahad, 1 April 2012

happy besday sayang...

alhamdulillah selesai sudah celebrate besday my friend...
awak...awak happy besday tau...
HaPpy BirthdAy t0 y0u ! maKan uBi kAyu ~ May Allah bleSs y0u ~
sayang awak sangat2 tau...
hope hubungan kita hingga akhir hayat..
insyaALLAH..amin...(^_^)

sorry tau kmi tak sempat beli kek untuk awak tadi...
cuma hadiah je dapat kasi..
tu pon beli last2 minit jaaa...huhu

aci la kami bagi kek yang di ambik dekat google jeee...huhuh


awakkkkkkk....kitaaaaa sayanggggggg sangatttttttttt dekattttttttttt awakkkkkkkkkkkkk...:p
 layan je laa pic yang sempat snap sikit je tadi...huhuhuhu....



~~SEKIAN~~

Isnin, 19 Mac 2012

hanya seminggu je dapat bersama mereka..

urmm..sedih sangat...dapat bela depa hanya seminggu jaa..

mungkin sebab depa nie tak tahan sejuk kot,..
sorry yee...wany tak sempat layan hampa dengan baik..


nie masa baru bawa balik dari pasar...huhu




 time nie wany tengah basuh bekas air untuk depa niee...


 setelah dapat makan...tgok la...bulat jaa..huhu


lihat la badanku yang cantik nie...errr


 termenung jeeee..:p


akhir si kuning mati dulu...lepas tu pink...last sekali hijau mati... :'(
mungkin kerana cuaca yang agak sejuk..


yang nie pulak yang kawan wany...
tapi mati juga 3 ekor..

~~SEKIAN~~

Sabtu, 17 Mac 2012

agar-agar pink!!

assalamualaikum dah salam sejahtera...
ermm..harinie anak buah semua pakat balik rumah..so wany cuma buat roti sosej dan agar-agar nie je untuk minum petang..:)

bahan-bahan
>10gram agar-agar
>gula
>susu
>air
>pati ros

cara memasak..
>masukan 4 gelas air..
>masukan agar-agar
>biar mendidih..
>lepas itu masukan sedikit gula dan dan pati ros..
>last sekali masukan susu..
>lepas masak masukan ke dalam bekas dan sejukan....:)
>lagi sedap simpan dalam peti..sebab ai sejuk..
>siap dihidang..

nyum2~~

~~SEKIAN~~

Jumaat, 16 Mac 2012

mee tok kiah

assalamualaikum dan salam sejahtera...
ok..harinie just masak mee tok kiah ja untuk dimakan di waktu petang bersama fmly tercinta...:)


bahan-bahan..
>laksa halus (rendam dulu sampai betul-betul lembut)
>cabai kering
>sayur sawi
>kicap
>cuka
>daging @ ayam
>bawang merah @ bawang putih
>air
>minyak

cara memasak
UNTUK KUAH
>masuk minyak sedikit..lepas tu tumis bawang merah,bawang putih dan cabai kering..
>masukan air
>masukan daging @ ayam bagi empuk dulu
>lepas daging @ ayam dah empuk masuk kan kicap dan cuka sedikit.
>masukkan sayur sawi dan masukan garam sedikit..
>biarkan sampai mendidih...
>siap untuk kuah...:)

CARA MASAK MEE PULAK
>ambik sedikit kuah masukan dalam kuali..
>masukan sedikit minyak..
>masukan laksa untuk digoreng bersama kuah...
>campurkan kicap sedikit...

siap untuk dihidangkan!!

~~SEKIAN~~

Khamis, 15 Mac 2012

roti sosej

pagi nie wany sempat masak roti sosej je untuk bekal anak buah...dia dah nak balik..so,masak la roti nie untuk bekal makan dalam kereta..:)


bahan-bahan
>10keping roti sandwich
>10 batang sosej ayam(rebus dulu tau)
>2 biji telur ayam (pukul + garam sikit)
>serbuk roti
>minyak untuk goreng..

cara memasak
>canai roti guna pengelek biar sampai nipis yee...
>lepas siap canai roti...
>celup sosej ke dalam telur..
>letakkan di atas roti dan gulungkan sehingga kemas...
>gamkan dihujung roti supaya roti tak terbuka nanti..
>kemudian celupkan kedalam telur sekali lagi..
>lepas tu golekan di atas serbuk roti...(ulang sampai habis)
>panaskan minyak dalam kuantiti yang banyak..
>masukan roti dalam kuali dan goreng dalam api yang sederhana...
>goreng sampai kekuningan...dan angkat..
>siap!! boleh dihidangkan bersam sos dan mayonis....

sedap!!!!


~~SEKIAN~~

kerang sambal belacan

assalamualaikum dan salam sejahtera...

urmmm..harinie wany malas gila nak masak...
cuma masa kerang nie ajee..urmmm


bahan-bahan
>kerang
>belacan
>bawang merah

>minyak masak
>cabai kering yang dah blend

>air asam jawa
>gula

>garam
>sedikit air


cara memasak..
>rebuskan kerang dulu...
>lepas rebus..asingkan kulit dengan isi kerang yee..:)

>masukan minyak dalam periuk...tumis bawang..
>masukan cabai yang diblend tadi..
>agak2 cabai dah masak masukan air asam jawa..
>masukan belacan..
>masukan air sedikit..
>garam + gula sedikit..
>tunggu sampai mendidih...
>siap!!!!

dihidang bersama nasi putih..nyum2~~

~~SEKIAN~~

Rabu, 14 Mac 2012

agar-agar tepung talam...

hahahahaha...must pelik nama dia kan...ah!! biar la..janji ai suka nak letak nama tuu...:)
janji masuk perut kenyang jugaa....
hehehehehehe



ok tau laaa...gambar nie xcomel..huhuhu...

dah la buat xsama tinggi..ah!!! lantak laaa..jnji masuk perut juga..kih kih kih..



bahan-bahan..
>30gram aga-agar
>milo
>3/4 susu
>gula
>air

cara masak.
untuk lapis bawah.
>agar-agar nie bahagi 2 naaaa.....(15gram untuk yang bawah..15gram lagi untuk yang atas..)


>masukkan 15gram agar-agar kedalam periuk bersama 4cawan air dan 1 cawan gula
>Setelah agar-agar cair, masukkan milo dan biarkan sehingga mendidih
>Tuang kedalam bekas dan biarkan beku seketika.
>Setelah agar-agar milo yang dibuat tadi hampir beku..

untuk yang lapis atas pulak..
>Masukkan selebihnya agar-agar kedalam periuk.
>Kali ini masukkan bersama susu dan gula.
>Biarkan agar-agar larut bersama gula dan susu
>Setelah mendidih, tuang kedalam agar-agar milo yang hampir beku tadi...
>sejuk kan agar-agar..nak lagi sedap masuk dalam peti sejuk..
>siap dihidang!!

resepi asal SINI

Selasa, 13 Mac 2012

cucur udang

assalamualaikum dan salam sejahtera...

urmmmm..minun petang nie wany just buat cucur udang jaa..
huhuhuhuhu...
makan bersama air teh dari mekah..:)




bahan2..
>tepung gandum
>udang
>taugeh
>bawang
>sedikit garam
>air.

cara-cara memasak..
gaulkan tepung.udang,taugeh,bawang dan garam serta air..
sambil tu panaskan minyak dalam kuali...
selepas minyak dah panas...
masukkan bahan-bahan yang digaulkan tdi ke dalam kuali..
masak sampai kekuningan..dan angkat..
siap dihidang bersama air teh... (^_^)

~~SEKIAN~~

Rabu, 7 Mac 2012

penantian itu satu penyeksaan


tinggal lagi bopa jam je lagi niee...
adakah wany akan teruskan pengajian or wany terpaksa ulang sekali lagi???
semuanya akan terjawab pada pukul 12pm jap lagi..
apa-apa pon keputusan harusku terima seadanya..seiklas hati...
menanti ketupusan dengan penuh kesabaran...

Khamis, 23 Februari 2012

bila mood buat video datang kembali

assalamualaikum dan salam sejahtera...

hehehe..setelah sekian lama my friend minta buat video untuk dia..
akhirnya wany dapat juga siap kan untuk dia..

dorang juga ada menubuhkan satu group K.F.C

ahhh..malas nak mengarang banyak..layan je video nieee...................


~~SEKIAN~~

Rabu, 8 Februari 2012

PUISI KETIKA CINTA BERTASBIH


Cinta adalah kekuatan,
yang mampu mengubah duri jadi mawar,
mengubah cuka jadi anggur,
mengubah sedih jadi riang,
mengubah amarah jadi ramah,
mengubah musibah jadi muhibbah,
itulah cinta..
Dideklamasikan oleh Ayyatul Husna
—–
Sekalipun cinta telah ku uraikan,
dan ku jelaskan panjang lebar,
namun jika cinta kudatangi,
aku jadi malu pada keteranganku sendiri…
meskipun lidahku telah mampu menguraikan,
namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang..
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya..
kata-kata pecah berkeping-keping,
begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta,
akal terbaring tak berdaya,
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur..
cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan..
Dideklamasikan oleh Anna AlthaFunnisa

Sabtu, 4 Februari 2012

minta maaf

sebagai adik..wany mohon maaf ye..selama kita kenal..wany banyak buat salah dengan akak2 berdua nie...hihi..selalu sangat bahan2 akak berdua...kih kih..

maaf tau...**muka merayu mohon maaf**

Rabu, 1 Februari 2012

NOTA CINTA



pesanan hati ♥

Wahai adam..jika benar kau kasih dan cintakan hawa (wanita) itu ツ

•.♥• Bawalah dia ke jalan ALLAH,
•.♥• Nasihatilah dia,
•.♥• Perbetulkan kesilapannya,
•.♥• Jagalah dia dgn baik,
•.♥• Kasihanilah dia,
•.♥• Lindungilah dia,
•.♥• Berilah kasih syg padanya,
•.♥• Hargailah dia,
•.♥• Ucapkan terima kasih atas kelebihannya,
•.♥• Bersabar dengannya,
•.♥• Terimalah dan cintailah kekurangannya,
•.♥• Jadi IMAM terbaik dan redhalah padanya..

✿..moga dia menunggumu di SYURGA sebagai bidadarimu..amin ツ

Jumaat, 27 Januari 2012

PESANAN BUAT SI GADIS





Rasulullah S.A.W pernah bersabda,"Akan datang waktunya umatku akan mencintai lima lupa kepada yang lima..



  • Mereka cinta kepada dunia.Tetapi mereka lupa kepada akhirat.
  • Mereka cinta kepada harta benda.Tetapi mereka lupa kepada hisab.
  • Mereka cinta kepada makhluk.Tetapi mereka lupa kepada al-khaliq
  • Mereka cinta kepada dosa.Tetapi mereka lupa untuk bertaubat.
  • Mereka cinta kepada gedung-gedung mewah.Tetapi mereka lupa kepada kubur.