Isnin, 12 Disember 2011

Jangan pisahkan kami

assalamualaikum
dan
salam sejahtera...


nie hah!!!


anak buah wany yang paling nakal...
dalam sehari tak buat wany marah memang tak sah..
tapi tak ada dorang boring juga hidup wany...
ye la kan lepas ayah meninggal wany tinggal dengan ma je dekat rumah nie..
bila cuti baru la abg-abg balik...


kadang-kadang bila tinggal sorang-sorang,..
wany ada terfikir juga..
macam mana kalau wany dapat tawaran stdy tempat yang agak jauh..
urmmm...
macam mana dengan ma???must kena tinggal sorang-sorang kan???
hurmmmmmmmmm...ntah laaa...
macam-macam yang bermain di fikiran...nak tinggal ma memang la sedih...
nati kalau ma sakit macam mana..dah la tinggal sorang-sorang...
tambahan pula wany tak penah berpisah dengan ma..
hurmmmmm entah laaa...wany tak boleh nak buat keputusan lagi....:'(

BONZAI MANIK..

assalamualaikum
dan 
salam sejahtera..

harinie wany malas la nak pot pet panjang2...
so,layan je pic2 nie ek..:)
pokok bonzai manik..

hijau+oren


hijau+oren


hijau+merah+putih


merah+hijau+putih


merah+emas




putih+merah+hijau




juga boleh buat sebagai hiasan di tepi plag..:)


pink+emas


unggu+putih 








hijau+kuning=kedah..hehehe


boleh dibuat sebagai hiasan dalam mahupun luar rumah....

dalam aqauarium ikan pon boleh kita buat ia sebagai hiasan..
(^_^)V

semua bonzai ini buat untuk dijual...sebenarnya banyak lagi...tapi malas nak snap pic banyak-banyak..

~~SEKIAN~~

Ahad, 11 Disember 2011

bahagian yang harus pergi..

Assalamualaikum
 dan
salam sejahtera

hehehe…pagi tadi pg hospital..
urmmm…3 tiub doktor ambik darah…
dah laa lama kena tunggu…sabor je la kan…

lepas je jumpa doktor terus ke giant…
beli barang yang perlu aje….tapi habis dekat seratus lebih juga laa…
**tak termasuk barangan tempat lain.

bahagian yang harus pergi dalam giant must laaa……
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-

-
-
-
Tadaaaaaaaaaaaaaa…
Must la bahagian yang ada pokok bunga…
 Tengah fikir nak beli ke tak..hehehe

My mum dengan bunga tak dapat dipisahkan..huhuhu
Wany?? Jangan harap nak tengok bunga2 nie..
Sorry ye..aii  tak suka ok..hehe..

tapi.......kalau kaktus wany suka la..
hihihihi..
haritu borong kaktus sampai 12 pasu..(^_^)V

Bunga yang dekat rumah nie semua my mum yang jaga..
aii malas ambik tau..

~~SEKIAN~~

Sabtu, 10 Disember 2011

Sunat Lagi

assalamualaikum
dan
salam sejahtera..

dh sebulan lebih menyepi..hehehe
sibuk dengan exam sekarang..(^_^)v

malas nak pot pet panjang2...

meh la layan pic nie..:)

 anak buah wany..
muhammad amirul afzal bin muhammad sofiuddin

Alhamdulillah selamat juga disunatkan budak bertuah seorang nie...
naseb la dia tak nangis lama-lama..hehehe..

ada ka patut dia cakap dia nak sunat 3 kali..
1.dekat rumah mak tok dia sebelah ibu..
2.dekat tok sebelah abah aka rumah wany la..
3.dekat rumah dia di hospital sultanah bahiyah..

dia cakap sunat banyak kali boleh dapat duit banyak sikit...hahah
bertuah punya budak..sunat nak ambik duit punya pasal..:)

~~SEKIAN~~

Isnin, 24 Oktober 2011

JAMUAN AKHIR TAHUN 2011

tudia...dah lama wany xtgok blog...
heheheh..
almaklum la bz dengan nak exam lagi..

hmmmmmmmmm...
nie pon baru ja habis trial STPM...
dapat result yang agak menyedihkan hati ja...:'(

urmmmm...benda dah lepas..
biar la ia sebagai sebagai pengajaran..
nnti exam sebenar insyaALLAH wany akan buat yang terbaik....

errrrrr..berbalik pada tajuk..
wany sebenarnya baru ja selesai mengadakan jamuan akhir tahun bersama kawan2 dan cikgu2 yang tercinta...
i love korang semua...hope hubungan kita tidak sampai di sini sahaja...

 kaum adam nampak macam dah pupus laa...
adoii..time orang bergambar masa nie juga la depa hilang..huhu
 antara kaum adam yang hadir..
bergambar harus dalam semua hal..hehehehe..:)

Rabu, 28 September 2011

Dari Sebuah Kisah




Suatu Hari burung merpati putih jatuh cinta pda mAwAr putIh..

BurUng pUn beRusaha meNguNgkApkAn peRasAannya…

Tapi mawAr pUtIh beRkAta ” aQ tAk kan bIsa mNcIntaImu”

BurUng pUn tAk meNyerah, tIap hari dIa daTang uNtUk beRtEmu denGan mAwar pUtIh, mAwar pUn berkata ”aQ aKan meNcNtaI mu, jiKa kamu daPat meNguBah aQ mNjdI mAwAr mErah".


Dan sUatu hArI bUruNg datang keMbaLi,dIa mEmOtoNg sayapnya dAn mEneBarkAn dArahnya pAda mAwar pUtIh sEhiNgga mAwar pUtIh pUn bErUbah meNjadI mErah…

AkhIrnya,mAwar sedar bahawa beraPa bEsar bUrUng itU meNcIntaI dirInya..

TapI seMuanya teRlaMbat,keRana bUruNg tAk kAn keMbaLi lagi ke dUnIa…

JadI hargaI lAh sIapa pUn yanG meNcIntaI mu, seBelum dIa peRgI uNtUk meNinggaLkan mU seLamanya……

Semoga kisah diatas dapat mengetuk hati anda baik perempuan atau laki-laki yang merasa ada yang sedang menyukaimu, hargailah dia...

Khamis, 15 September 2011

SeLaMaT HaRi LaHiR MaAa


maaaa...i love u..
hehehe
selamat hari lahir maa...dah lama lepas tapi baru nak buat en3..
besday maa wany 10/09/2011..

ada la buat makan-makan sikit haritu..

antara tetamu yang hadir
must la adik beradik kami blogger utagha..heheh

tapi kawan2 sekolah ramai juga yang datang..tapi xsempat la pulak nak bergambar dengan depa..

Jumaat, 2 September 2011

FROGGY?????

tengah rehat-rehat wany dapat satu mesej dari abg ady ...
siap tanya wany lagi.."malam-malam ada open house lagi kerw wany"...hahahhahaha
abg-abg..nak datang,datang aje laaa..
rumah wany sentiasa terbuka untuk tetamu aih..hehehe..

dalam pukul 8.45pm abg ady sampai rumah wany,.
keluar jumpa jap..pastu wany masuk dapur panas makanan untuk dowg..
sudah siap panas semua makanan..

abg ady keluar pg ambik netbook kesayangan dia..
wany keluar sekali pg dekat kereta dia..
sebab dia cakap nak bagi sesuatu..
pastukannnnnnn...
siap ambik .....................................................
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tadaaaaaaaaaaaaaa

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....terharu sangat waktu nie *tapi xleh nangis,malu...
siap masuk tunjuk dekat ma lagi..hehehehe..
nie hadiah besday wany yang ke 19..
abg ady thanks sangat...

abg ady,epol dengan abg ejarn punya la dok rancak on9 FB..
termasuk la dengan wany punya dok best2 layan FB..
tiba-tiba kakakecik nie call sambil nangis-nangis..
ingatkan ada ape..

sekali dia cakap kek lapis yang akak sunah bagi dia tak sempat makan..hahahaha
sakit perut gelak dekat kakakecik seorang nie *bukan wany sowg aje gelak..depa pon gelak juga,..
naseb kakakecik laa..coz,wany makan tak habis lagi kek lapis sarawak tu..
boleh la wany bagi dekat akak sikit...

Rabu, 17 Ogos 2011

"SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER"

nak join kerw???
meh cari dekat sinie

syarat dia sngat mudah...hihi..

gambar budak comot..^_^

nama panggilan blogger >cahaya wany
tarik mula blog > 24januari 2011
rakan blogger > lebih dari 500
target tambah rakan blogger > 100 keatas..

selamat berkenalan semua..
wink..wink..wink


~SIAP~

Selasa, 2 Ogos 2011

HARI PERTAMA BERBUKA DENGAN MASAKAN RETIS..

first time dapat rasa masakan retis kita...
sapa dia???

ape ek dia masak???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
donut dan burger Malaysia...
errrrrr...nak tahu ape rasanya????
must la sedapppppppppppppppp....
siap berebut lagi semalam...
thanks ek abg abg ady budika
lain kali masak lagi untuk wany..hihihi

Sabtu, 30 Julai 2011

EXPLORACE

best sangat harinie..
first time kot masuk explorace nie..
sampai termuntah tadi..huhu
dipaksa masukkan kacang hijau dalam mulut..
mana tak muntahnya..
ok dekat sinie kena denda 30saat xboleh pg mana2 sebab silap jawab 3 soalan...T_T

setelah selesai 30saat..
akhirnya sampai juga ke garisan penamat...
waaaaaaaaaaaa..
penatnya...

yeah..cukup pon 4 check point..
ikut tu kumpulan wany dapat num 2...
tapi disebabkan kumpulan pertama kena denda 70saat..
maka kami lah pemenang.,,

yeah!!!!

my group..
best sangat dengan korang semua..
nnti masuk lagi k...

Rabu, 27 Julai 2011

Giveaway : Cahaya Creative

meh ramai2 join..
dapat telekung free...^_^
nak join??
klik SINI.
cabutan bertuah 28 JULAI 2011..
wany tag dekat SINI
fb id..CAHAYA WANY

31-7 Birthday Giveaway

hihihi..masih x terlambat lagi niee...

selamat hari lahir kepada akak sunah sakura..gadis melayu..cik pulau dan xterlupa juga kepada cikali..
semoga krang dimurahkan rezeki da dipanjangkan usia..
ceria-ceria selalu...^_^

Selasa, 26 Julai 2011

BEN ASHAARI AJAK JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU

jom join ramai2..^_^
klik sini untuk join..
sila tinggalkan link  dekat komen  ye...
thank..
~sekian~

Isnin, 25 Julai 2011

NAMA..

Pada suatu petang yang hening,terdengar suara seorang budak memanggil-manggil ibunya..


Adik :  Ibu...tolong adik,abang pukul..waaaa...waaaa!!
Ibu  :  Ape,abang pukul??Cepat pegi panggil abang tu..
        biar ibu ajar dia...
Adik :  Bang...sat,,bang...sat,,ibu panggil
Abang:  Berapa kali aku cakap nama aku Farsat..Farsat,bukan 
        bangsat
Adik :  Ibu tolongg..waaa...waaa...waa!!


Semenjak dari itu adiknya tidak berani memanggil abangnya bangsat..


 ~~SEKIAN~~

Ahad, 24 Julai 2011

MURID

Seorang murid yang baru berpindah sekolah ditanya oleh guru kelasnya..


Guru  :  Kamu ni murid baru kan?
Murid :  Ya cikgu.
Guru  :  Nama kamu siapa??
Murid :  Man
Guru  :  Nama panjang kamu???
Murid :  Mannnnnnnnnnnnn...cikgu
Guru  :  ?????

Jumaat, 22 Julai 2011

SLEEPING CHILD.

semalam ada listening dekat sekolah...
best la juga....
dapat dengar lagu SLEEPING CHILD dan lagu SCORPIONS YOU AND I..
sambil dngar sambil buat jawapan..:p

SLEEPING CHILD

SCORPIONS YOU AND I
~SEKIAN~

Rabu, 13 Julai 2011

ADA APA DENGAN CINTA??

Cinta
suatu erti yang
sangat bermakna
yang amat istimewa
andai hati
telah terjerat..
Pasti sukar untuk 
merawat..

Gembira hanya sementara
dan duka pasti akan tiba
dan serpihannya
akan terus tersusuk di lubuk hati..
namun hati tetap
meminta..

Biar hati dilukai
birpun hati dilukai
biarpun jiwa terseksa
itulah CINTA..
segalanya kerana CINTA..


~SEKIAN~~